top of page
  • Foto van schrijverTULP Jewelry Boutique | Maastricht

Er was eens....

Wij, Philippe Disse en Martijne van Vught, zijn al sinds 1999 een creatief koppel en in 2006 zijn we getrouwd. Onze passie voor juwelen en edelsmeedkunst heeft ons samengebracht en sindsdien hebben we onze krachten gebundeld om prachtige creaties te maken.

Philippe heeft zijn opleiding genoten aan de kunstacademie in Maastricht en heeft daarna 9 jaar lang gewerkt voor het prestigieuze Franse juwelenhuis Cartier in Amsterdam. Zijn creatieve geest en oog voor design zijn onmisbaar voor onze juwelen. Martijne is afgestudeerd als Meester goudsmid aan de vakopleiding in Schoonhoven en heeft eveneens bij Cartier Amsterdam gewerkt. Daarna heeft ze haar vakmanschap verder verfijnd als goudsmid bij Gassan Diamonds.

In 2011 hebben we de sprong gewaagd en besloten om onze droom te verwezenlijken: een eigen juwelen-atelier in Maastricht. We begonnen onder de naam Étoile Maastricht, maar in 2018 hebben we de naam veranderd in TULP Jewelry Boutique, een naam die beter past bij onze Nederlandse roots en de schoonheid van onze creaties.

Binnen TULP Jewelry Boutique heeft ieder van ons een eigen specialisatie. Philippe is verantwoordelijk voor het design en de marketing van onze juwelen. Zijn creativiteit en innovatieve ideeën zorgen ervoor dat onze collecties uniek en tijdloos zijn. Martijne is de drijvende kracht achter de creaties in onze ateliers. Met haar vakmanschap en oog voor detail zorgt ze ervoor dat elk juweel met de grootste zorg en precisie wordt vervaardigd. Daarnaast beheert zij de backoffice van TULP, zodat alles soepel verloopt.

Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat er meer dan 700 juwelen te bewonderen zijn in onze boutique, gelegen in een van de mooiste steden van Nederland: Maastricht. In de charmante Stokstraat nodigen we iedereen uit om de schoonheid en vakmanschap van onze creaties te komen ontdekken.

Wees van harte welkom bij TULP Jewelry Boutique, waar onze passie voor juwelen en edelsmeedkunst samenkomt om dromen werkelijkheid te laten worden.

De naam 'TULP'

Wanneer je aan tulpen denkt, wordt je meteen overspoeld door een kleurrijke explosie van levendige tinten. De tulp is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse identiteit en staat symbool voor schoonheid, rijkdom en trots. Het is deze visuele kracht en culturele betekenis die ons inspireerde om de naam TULP te kiezen voor onze kleurrijke juwelenlijn.

Elke TULP-creatie is een ware lofzang aan kleur en vorm, zorgvuldig ontworpen om de ogen te verblinden met een weelde aan felle, stralende tinten. Van de diepe robijnrode schakeringen tot de koele, ijzige blauwtinten en de warme, gouden gloedjes - elke edelsteen is met de grootste zorg geselecteerd om een onnavolgbare schittering en uitstraling te creëren.

Net als de tulp zelf, die elk voorjaar opnieuw opbloeit in al haar glorie, representeren de TULP-juwelen een cyclus van hernieuwde schoonheid en vreugde. Ze zijn verkwikkende verrassingen van kleur in een vaak grauwe wereld, stukken die de draagster omhullen in een waas van Nederlandse pracht.

De naam TULP vat perfect de essentie van deze juwelenlijn samen - een feest voor het oog, een eerbetoon aan onze rijke culturele erfenis en een tastbare herinnering aan het feit dat ware schoonheid nooit uit de mode raakt.17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page