top of page
  • Foto van schrijverTULP Jewelry Boutique | Maastricht

'Trinity' uit 18de eeuw.

De Cartier Trinity ring, meest bekende, iconisch, unisex juweel, vindt dus zijn oorsprong als een 18e-eeuwse Russische trouwring. De ring telt drie in elkaar verstrengelde ringen, elk met hun individuele betekenis: één staat voor vriendschap, één voor liefde en de laatste voor trouw. Het symboliseert eeuwige verbondenheid en wordt gezien als een tijdloos symbool van sentiment en elegantie. De goudsmid en juwelier Louis Cartier heeft in 1921 het concept verfijnd en moderniseerde tot de bekende 'Trinity' ring zoals we die vandaag kennen (in 1923 worden de Cartier Trinity ringen commercieel verkocht bij Cartier Rue de la Paix, Parijs).

Het hart van TULP's creatieve reis begon met een ontmoeting doordrenkt van betekenis en geïnspireerd door geschiedenis. De 'Trinity' ring, een icoon van verbondenheid en eeuwige liefde, vond zijn oorsprong in de ontmoeting tussen ontwerper Philippe Disse en Meester goudsmid Martijne van Vught, in de Cartier Boutique in Amsterdam in 1999. Geïnspireerd door de diepe symboliek van de Russische trouwring uit de 18e eeuw, hebben ze een meesterwerk gecreëerd dat zowel de tijdloosheid van traditie als de frisheid van hedendaagse interpretatie omarmt.


Het verhaal van TULP's creatieve evolutie ontvouwt zich verder in de delicate lijnen van de TULP Elba ring. Met een opengewerkte band die een knipoog geeft naar het oorspronkelijke ontwerp, genaamd 'Versailles', uit 2011, weeft deze ring de draden van verleden en heden naadloos samen. De naam 'Elba' roept niet alleen het beeld op van een idyllisch Italiaans eiland, maar draagt ook de zware erfenis van geschiedenis met zich mee. Gevangen tussen de gladde gouden banden, symboliseert de opengewerkte band de verstrengeling van lot en bestemming, een hommage aan de tijd waarin Bonaparte verbannen was en gevangen zat op het eiland Elba.


Een klein weetje voegt een extra laag van betekenis toe aan dit verhaal van transformatie en evolutie. Oorspronkelijk bekend als de 'Bonaparte Versailles' collectie, werd de naam veranderd naar 'TULP Elba' toen de onderneming van Philippe en Martijne van naam veranderde van EtoileMaastricht naar TULP Jewelry. Deze naamsverandering markeert niet alleen een verschuiving in identiteit, maar ook een herdefiniëring van creatieve visie en artistieke expressie.


Elk stuk van TULP Fine Dutch Jewelry is doordrenkt van betekenis en symboliek, een testament van vakmanschap en verbeeldingskracht. Door de lens van geschiedenis en creativiteit weven Philippe Disse en Martijne van Vught verhalen van liefde, verbondenheid en verandering, die resoneren met degenen die ze dragen. Als dragers van deze prachtige stukken worden we uitgenodigd om deel te nemen aan een tijdloze reis, waarin het verleden en het heden samenkomen in een schitterende symfonie van schoonheid en betekenis.


Met elke ring, elk collier, elke armband, creëert TULP Fine Dutch Jewelry een moment van magie, een moment van betovering, een moment van eeuwigheid. Want in de wereld van juwelen en design is het niet alleen de glans van goud en diamant die ons betovert, maar ook de verhalen die ze dragen - verhalen die ons herinneren aan de kracht van creativiteit, verbeelding en verbondenheid, dwars door tijd en ruimte heen.

Philippe Disse - TULP Jewelry-


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page